Hur tänker vi kring färg vid inredning för företag?

Tips inför färgsättning

När man ska inreda en arbetsplats är det viktigt att tänka igenom sina färgval. Färgerna man väljer har stor påverkan på känslan och upplevelsen av platsenDet gäller att hitta en röd tråd med färgsättningen så att helheten upplevs som trivsam. 

Färg kan användas på många olika sätt. Vill man skapa kontrast kan man till exempel kombinera ljusa och mörka färger. Effekten kan bli ännu större om man dessutom använder komplementfärger, som rött och grönt. Dessa ligger mitt emot varandra i färgcirkeln och de förstärker varandra. 

Man kan också skapa balans genom att kombinera olika färger som blir harmoniska tillsammans. Att använda en balanserad färgskala med liknande nyanser kan vara en bra bas i rummetVill man pigga upp helhetskänslan kan man använda någon accentfärg som bryter av, så att det blir mer livfullt. Om man vill att ett litet rum ska upplevas större, kan det vara bra att välja ljusa färger på exempelvis väggar, golv och tak. 

Vilken färg passar var?

En färg kan associeras till olika saker beroende på vilket sammanhang den finns i. Vilka färger som finns runtomkring har också betydelse för upplevelsenDessutom finns det både varma och kalla nyanser av en färg, och variationer i mättnadvithet och svarthet. 

Grönt är ofta förknippat med naturen, medan rött är en signalfärg som fångar uppmärksamheten. Gult kan upplevas som glatt och kreativtoch blått är en lugnare färg. Orange är en välkomnande och varm färg, medan turkos kan ge en känsla av rent och fräscht. 

En viss färg kan passa bättre eller sämre beroende på i vilken miljö den används på arbetsplatsen. Ytor som mötesrum, kontor, fikarum, vilorum och konferens har olika behovI rum där man behöver koncentrera sig eller slappna av kan det passa med lugnare färger. I rum där man behöver vara kreativ och interagera kan det passa bättre med mer intensiva färger. 

Det finns egentligen inget rätt och fel när det gäller färg. Man får prova sig fram tills man hittar de färger som samspelar med företagets identitet och förmedlar rätt känsla. Här är ett exempel på hur det kan se ut när vi tar fram färger till ett inredningskoncept.

Behöver ni hjälp med att ta fram era färger?  

Brand Design Studios erbjuder en helhetslösning på inredningen till företag som värdesätter sin identitet, funktion och hållbar inredning. Vi har nyckeln till företagets rumsgestaltning och ger svar på vad som är viktigt mellan tak och golv i lokalerna. Detta är vi mästerliga på. 

Vill du veta mer om oss?
Hör av dig så kan vi talas vid.
kontakt Tina Edenvik
mobil 070-603 98 25 »
e-post klicka här »
Linked in klicka här »